Domačija in ekološka kmetija Artišek

Posestvo Artišek na Ogorevcu je omenjeno že v devetnajstem stoletju in današnja podoba je plod življenja in dela več generacij.

Veselje do sobivanja z naravo, strast do nenehnega ustvarjanja in sledenje tradiciji je vsebina domačije, današnje certificirane ekološke kmetije na vrhu osončenega hribčka, s čudovitim razgledom. Kmetija dosega obseg petih hektarjev travnikov, pašnikov, gozda, manjšega vinograda in domačega vrta.

Ogorevc je vasica v občini Štore, le 6 km od Celja in od avtocestne povezave med Ljubljano in Mariborom. Neprometno in pestro kmečko okolje blagodejno vpliva na razpoloženje in ponuja pestre aktivnosti. Vse od sodelovanja pri domačih opravilih, obiskov izletniških točk, kolesarjenja, smučanja na bližnjih smučiščih, razvajanja v okoliških termalnih centrih ali le oddiha v mirnem okolju domačije.

Na domačih pašnikih že od leta 1997 domuje čreda ovac z ovnom Mirekom. Družbo jim dela prikupna oslica Lipa. Veseli bodo tudi vašega obiska.

Na kmetiji smo ustvarili in ponudimo na ogled manjšo etnološko zbirko starega orodja, gospodinjskih pripomočkov in drugih uporabnih predmetov.

Ponosni smo tudi na domačo knjižnico na seniku, ki obsega preko dva tisoč knjig domačih in tujih avtorjev.

V letu 2017 smo na lokaciji stare vinske kleti dokončali gradnjo nadomestnega objekta, ki je namenjen zaključenim družbam, nudi dve sobi za nastanitve, infrastrukturno opremljeno parkirišče za avtodome in kot posebnost nočitev na kozolcu…

Z navdušenjem bomo odzivni povpraševanju in se potrudili zadostiti pričakovanjem vašega obiska in bivanja pri nas. 

Vas Ogorevc z razgledom na okoliške hribe


Čreda ovac v ekološki reji

Na lokaciji stare vinske kleti - prostor za zaključene družbe, sobe za nočitve, prostor za avtodome, nočitev na kozolcu...